airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Søg

IGASA 2023

D. 10. maj 2023 afholdes en national IGASA dag for skoler over hele landet. IGASA er en sjov, inspirerende og aktiv dag for børn på mellemtrinnet, hvor der er fokus på madlavning, fællesskaber, sundhed og børns rettigheder.

Følg Paarisa

... og gør det sunde valg til det lette valg! Vi giver dig inspiration til mere sundhed og livskvalitet for dig og din familie.

Vær med til national IGASA dag d. 10. maj 2023 

Er du lærer på mellemtrinnet, og vil du være med til at give din klasse en sjov og inspirerende dag med fokus på madlavning, fællesskab og børns rettigheder?

Børnene kan se frem til en inspirerende dag med masser af sjove aktiviteter, samt læring om madlavning, børns rettigheder og det gode fællesskab.

IGASA

Hvem står bag? 

 IGASA er udviklet af Paarisa og UNICEF Grønland. 

IGASA afholdes i samarbejde med Royal Greenland, Pisiffik, Brugseni og Pilersuisoq, som sponsorerer alle råvarer til IGASA 2023. 

IGASA er en aktivitet i partnerskabet Kattulluta inuuneritta, som er en indsats under Inuuneritta III – Naalakkersuisuts strategi for samarbejdet om det gode børneliv 2020-2030.

 

Hvad får I, når I deltager i IGASA? 

Når I tilmelder jer IGASA, vil I modtage følgende:

Instruktørhæfte til læreren med en trin-for-trin vejledning i at afholde IGASA 
Materialer til afholdelse af IGASA, herunder AALISA – IGASA – NERISA kogebøger og materiale om De 10 kostråd
Gavekort til råvarer til afholdelse af IGASA workshop, sponsoreret af Royal Greenland, Brugseni, Pilersuisoq og Pisiffik

Klassens lærer står for afholdelse af IGASA dag. Skolen skal selv sørge for adgang til lokale og køkken samt køkkenudstyr.

Formål med IGASA 

Formålet med IGASA 2023 er at give børn på mellemtrinnet en sjov og lærerig dag, hvor de lærer om madlavning, mad og måltiders betydning for sundhed, trivsel og fællesskab.

Børn, der har deltaget i IGASA, skal have en oplevelse af, at:

De har været en del af et sundt og inkluderende fællesskab
Madlavning, mad og måltider har betydning for trivsel, fællesskab og sundhed
De har lyst til at deltage aktivt i madlavningen
De kan lave mad med fisk og grønt, og det er sjovt og lækkert
Alle børn kan noget, og alle børn har rettigheder


Læs også

Kost

En sund kost er varieret og holder dig mæt i lang tid. Når du spiser sundt, har kroppen de bedste muligheder for at fungere optimalt, så du har energi til hele dagen og holder dig sund og rask.

Læs mere

Sunde spisevaner

Sunde spisevaner handler om at lære at lytte til kroppens signaler. Signaler, der fortæller os, hvornår vi har brug for mad, og hvor meget vi har brug for.

Læs mere