airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Søg

7. marts 2024

Uddannelse af nye instruktører i selvmordsforebyggelse

Tirsdag d. 30. januar startede et hold til instruktøruddannelsen i selvmordsforebyggelse.

Et samarbejde mellem Paarisa, Center for folkesundhed i Grønland (CFG) og Livslinjen Danmark, har gjort det muligt at starte et hold til instruktøruddannelsen i selvmordsforebyggelse. Holdet består af 17 fagpersoner der til dagligt arbejder ude i kommunerne, Tusaannga og Center for folkesundhed i Grønland.

Instruktøruddannelsen startede i forbindelse med den forrige Nationale strategi for forebyggelse af selvmord 2013-2019 og fortsætter under Qamani – strategi for forebyggelse af selvmord 2023-2028.

Uddannelsen er udviklet af Arnârak Patricia Bloch, forskningsassistent i Center for Folkesundhed i Grønland (CFG). Arnârak´ har i flere år arbejdet med vigtigheden af at udbyde kulturelt tilpasset træning til og af borgere i Grønland som en del af CFG i samarbejde med Paarisa. Instruktøruddannelsen bygger på forsknings- og faglitteratur fra Grønland samt specialiseret viden om selvmordsforebyggelse fra Livslinjen og erfaringerne fra feltet.

Formålet med uddannelsen er, at instruktørerne får:

• Viden om selvmordsforebyggelse, herunder viden om hvad selvmordsadfærd er.
• Teoretisk viden om hvorfor mennesker dør af selvmord.
• Konkrete værktøjer til, hvordan man spotter selvmordstruede og risikovurdering heraf.
• Viden om belastende og beskyttende faktorer.
• Evne til at kunne formidle samtaleteknikker til kursister i forhold til folk med selvmordstanker, samt pårørende til folk, der har forsøgt selvmord og efterladte til selvmord.

Viden om, hvordan man taler om selvmordsforebyggelse på en tryg og forsvarlig måde, samt hvilke handlemuligheder der er.
Efter endt uddannelse vil instruktørerne kunne afholde kurser i selvmordsforebyggelse målrettet fagpersoner. De kommende instruktører forventes færdiguddannet i starten af maj 2024.

 

Kontakt
For yderligere information kontakt Paarisa på e-mail paarisa@nanoq.gl eller tlf. 34 50 00