airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Søg

22. juni 2020

Nye åbningstider for Tusaannga

3. juli 2020 udvider Tusaannga åbningstiderne. Fra 3. juli kan Tusaannga kontaktes i hverdagene fra 9.00 – 22.00 (mandag – torsdag), fra 16.00 – 04.00 i weekenderne (fredag – lørdag) og søndage fra 16.00 – 22.00.

Tusaannga

Med de nye udvidede åbningstider ønsker Naalakkersuisut at gøre det endnu nemmere at ringe til Tusaannga.

Naalakkersuisoq for Sociale Anliggender, Familie og Justitsområdet, Martha Abelsen

Tusaannga kontaktes på telefon 801180 eller ved SMS til 1899.

”Med de nye udvidede åbningstider ønsker Naalakkersuisut at gøre det endnu nemmere at ringe til Tusaannga. Jeg håber, at alle der har behov for at tale med nogle om deres problemer vil ringe til Tusaannga. Tusaannga er anonym telefonrådgivning for alle voksne og børn, som mangler nogen at tale med om deres problemer. Du kan ringe eller sms’e gratis til Tusaannga uanset om du bor i Nord- Syd,- Øst eller Vestgrønland, og uanset om du bor i en bygd eller en by” udtaler Martha Abelsen Naalakkersuisoq for Sociale Anliggender, Familie og Justitsområdet. 

I dag kan Tusaannga kontaktes fra 16.00-22.00 alle dage. Siden marts har det også været muligt for børn at kontakte Tusaannga alle dage fra 8.00-22.00 om bekymringer vedrørende coronavirus. Med de nye åbningstider slås alle åbningstiderne sammen. De nye åbningstider gælder for alle voksne og børn, herunder børn, der er bekymret for coronavirus.

Tusaannga er et anonymt tilbud til alle borgere, for både børn og voksne, der har brug for at tale med nogen om problemer, som de ikke føler, de kan få hjælp til i deres vanlige omgangskreds eller lokalsamfund. Tusaannga henviser også borgere til de steder, hvor de kan søge hjælp og rådgivning om deres problemer.

Siden Tusaannga åbnede i januar 2019 har der været 2.634 henvendelser i alt. Dette svarer i gennemsnit til 5-6 henvendelser om dagen, og omkring 164 henvendelser hver måned. I vintermånederne, hvor der er meget mørketid, er der flere henvendelser end i sommermånederne.

Kontakt
For nærmere information kontakt ministersekretær Inger Heilmann Larsen på e-mail: ihla@nanoq.gl eller tlf. + 299 554160