airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Søg

12. januar 2021

Paarisa for børn

Det skal være nemt for børn at søge hjælp og viden om sundhed og trivsel. Derfor er hjemmesiden Paarisa.gl blevet videreudviklet med information målrettet til børn.


Fra Naalakkersuits side håber vi, at oprettelsen af Paarisa.gl og Paarisa for børn vil give børn og unge en oplevelse af, at det er blevet nemmere at finde information om sundhed og trivsel og om, hvor man kan få hjælp

Naalakkersuisoq Martha Abelsen

Lanceringen af Paarisa for børn blev markeret og fejret ved et arrangement i Katuaq den 11. januar. På grund af COVID-19 restriktioner blev lanceringen afholdt som et lukket arrangement for særligt indbudte gæster. Til stede var blandt andet fagfolk som arbejder med børn samt børn. Lanceringen blev live streamet via Naalakkersuisuts facebookside.

Værter for arrangementet var Naalakkersuisoq for Sundhed, Anna Wangenheim og Naalakkersuisoq for Sociale Anliggender, Familie og Justitsområdet, Martha Abelsen.

- ”Fra Naalakkersuits side håber vi, at oprettelsen af Paarisa.gl og Paarisa for børn vil give børn og unge en oplevelse af, at det er blevet nemmere at finde information om sundhed og trivsel og om, hvor man kan få hjælp,” sagde Naalakkersuisoq for Sociale Anliggender, Familie og Justitsområdet, Martha Abelsen i velkomsttalen.

Naalakkersuisoq for Sundhed, Anna Wangenheim fortsatte velkomsttalen og sagde:

- ”Adgang til information er grundlaget for at børn og unge kan tilegne sig viden. Viden som gør det muligt at træffe gode beslutninger i livet. Derfor er arbejdet med information, viden og læring en vigtig del af vores fælles mål om at give børn og unge de bedste muligheder for at få et godt og sundt børneliv, hvor de kan udvikle sig og udleve deres fulde potentiale.”

Arrangementet bød også på et oplæg af Børnetalsmand, Aviâja Egede Lynge om børns ret til informationssøgning og adgang til information. Til en fejring hører der musik, og Naja Paarnuna Vahl og hendes band Ulinnerit stod for to musikalske indslag. Desuden var der hele to verdenspremierer på film, der er udviklet til Paarisa for børn.

Paarisa for børn kan ses her på www.paarisa.gl

Kontakt
For yderligere oplysninger kontakt Afdelingschef Ditte Sølbeck på telefon +299 34 60 37 eller e-mail ditt@nanoq.gl