airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Søg

27. april 2021

Teaterstykke om livet efter seksuelle overgreb

Killiliisa rollemodeller fortæller deres historier i det nye teaterstykke ”Tarnima Nammatai”, der sætter fokus på livet efter seksuelle overgreb.

Is

Målet med at anvende teater som medie er at nå ud til flere, med vigtige budskaber om et emne, som det kan svært for mange at snakke om.

Socialstyrelsen

Socialstyrelsen har siden 2018 arbejdet på at implementere Naalakkersuisuts strategi mod seksuelle overgreb – Killiliisa (på dansk: Lad os sætte grænser). Som led i strategien er der blandt andet blevet opbygget et korps af rollemodeller, som holder oplæg for borgere og fagpersoner.

Siden Killiliisa strategien blev lanceret har Socialstyrelsen oplevet stor interesse fra forskellige organisationer, NGO’er og selvstændige, som har ønsket at samarbejde om at nedbryde tabuet omkring seksuelle overgreb. I den forbindelse har Socialstyrelsen indgået en samarbejdsaftale med teatervirksomheden FreezeProduction om produktion af teaterstykket ”Tarnima Nammatai” (på dansk: Jeg Bærer Min Sjæl).

Teaterstykket tager bl.a. udgangspunkt i Killiliisa rollemodellernes egne historier, som formidles gennem teater.

Socialstyrelsen håber, at teaterstykket vil medvirke til at udbrede viden og skabe håb. Målet med at anvende teater som medie er at nå ud til flere, med vigtige budskaber om et emne, som det kan svært for mange at snakke om.

Teaterstykket bliver vist i Nuuk fra d. 29. april – 1. maj, derefter rejser forestillingen til Sydgrønland. I efteråret vil stykket blive vist i Nordgrønland.

Udover teaterstykket er der en udstilling som vises i Katuaq i dagene 22. april til og med 30. maj 2021. Udstillingen er en separat del af forestillingen, som også har titlen ”Jeg Bærer Min Sjæl”.

Både teaterstykket og udstillingen kan vække mange tanker og følelser. Husk at du altid kan ringe eller sms’e til Tusaannga på tlf: 801180 eller sms: 1899, hvis du har brug for at snakke med nogen.

Kontakt
For yderligere information kontakt Faglig leder i Paarisa, Karo Thomsen Fleischer på e-mail katf@nanoq.gl eller tlf. 346613