airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Søg

Det gode liv uden tobak

At vælge et røgfrit liv er noget af det bedste, du kan gøre for dig selv, din sundhed og din livskvalitet. Ved at vælge et røgfrit liv, støtter du samtidig dit barn i et liv uden tobak.

Følg Paarisa

... og gør det sunde valg til det lette valg! Vi giver dig inspiration til mere sundhed og livskvalitet for dig og din familie.

Gevinster ved et røgfrit liv 

Et røgfrit liv er godt for dit helbred og din livskvalitet. Som ikke-ryger har du større chance for at holde dig sund og rask, og du har mere energi og overskud til at gøre de ting, der giver dit liv værdi. 

Gode råd til et røgfrit liv

  • Sig nej tak til tobak
  • Hold dit hjem røgfrit
  • Undgå tobak og nikotin før og under graviditet samt under amning
  • Ønsker du hjælp til rygestop? Klik her [Link til Røgfri NU!].

Rygestop har en gavnlig indflydelse på helbredet og har en livsforlængende effekt, ligegyldigt hvornår du holder op.

LivsstilsGruppen

Tobak og nikotin 

Tobak og nikotin findes blandt andet i cigaretter, e-cigaretter og snus.

Tobak og nikotin er sundhedsskadeligt og afhængighedsskabende.
De fleste rygere ville ønske, de ikke var startet og har et ønske om at holde op. Det kan være svært at stoppe igen, når man først er startet – derfor er det en god idé helt at lade være med at begynde.

Et røgfrit liv bidrager til længere levetid og høj livskvalitet.

Festrygning – er det farligt at ryge en gang imellem? 

Det er bedst helt at holde sig fra cigaretterne – også til fester. Selvom man kun ryger lejlighedsvist og til fester, skader det stadig kroppen og øger risikoen for sygdomme som kræft og hjerte-kar-sygdomme. Samtidig øger det risikoen for at blive afhængig, så man har svært ved at stoppe igen.

Snus og e-cigaretter 

Sig fra overfor snus og e-cigaretter, og vær stolt af dig selv, når du vælger at sige nej.

Nogle tror, at snus og e-cigaretter er et sundere alternativ til rygning, men både snus og e-cigaretter er skadelige for dig og din sundhed.

Snus og e-cigaretter indeholder blandt andet nikotin, som kan gøre dig afhængig og gøre det svært at stoppe igen.

Nikotin er desuden særligt sundhedsskadeligt for børn og unge under 20 år, da det kan give varige skader på hjernen og dens udvikling.

Et røgfrit hjem 

Ved at holde dit hjem røgfrit, er du med til at sikre et godt indeklima, og du undgår, at giftige og kræftfremkaldende partikler sætter sig i hjemmet. Et røgfrit hjem er også med til at skabe de bedste betingelser for, at dine børn kan vokse op i sunde rammer.

Rygning under en emhætte eller med åbent vindue beskytter ikke mod, at røgen sætter sig. Kun ved slet ikke at ryge indendørs, beskytter du dig selv og din familie mod tobaksforurenet luft og sundhedsskadelige partikler i hjemmet.


Læs også

Rygestop

Der er mange fordele ved et rygestop og et røgfrit liv. Kroppen bliver sundere og fungerer bedre, og du får mere energi til livet.

Læs mere