airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Søg

Rygestop

Der er mange fordele ved et rygestop og et røgfrit liv. Kroppen bliver sundere og fungerer bedre, og du får mere energi til livet.

Start dit rygestop

"Røgfri Nu!" støtter dig!Få hjælp til dit rygestop 

Det er lettere at stoppe med at ryge, hvis man får hjælp og støtte. Tilmeld dig derfor Paarisas gratis sms-tjeneste, der med motiverende støtte hjælper rygere i alle aldre med at blive røgfri.
SMS-tjenesten har et forløb på 8 uger og giver dig støtte og gode råd igennem dit rygestop.

Klik her og start dit rygestop med Røgfri Nu!


Luftvejene føles renere. Jeg hoster ikke mere, og det føles, som om jeg kan indtage mere luft, når jeg trækker vejret.

Johan Davidsen, tidligere ryger

Fordele ved rygestop 

Jo tidligere du stopper med at ryge, jo hurtigere kan kroppen gå i gang med at reparere de skader, som rygningen har medført. Allerede efter 20 minutter ses de første helbredsmæssige gevinster ved et rygestop. Andre viser sig i det lange løb.

Det er aldrig for sent at kvitte tobakken. Selv hvis du har røget i mange år, vinder du ekstra leveår ved at stoppe nu. Ved at stoppe med at ryge, fremmer du dit helbred og nedsætter risikoen for en række sygdomme som kræft, diabetes, KOL og hjerte-kar-sygdomme.

Udover gevinster for sundheden og helbredet, kan et rygestop også have andre positive effekter. Til trods for at mange rygere forbinder rygning med livskvalitet, oplever de fleste efter et rygestop en endnu bedre livskvalitet, mere glæde og mindre stress.

Graviditet og rygestop
Er du gravid, er det særligt vigtigt, at du stopper med at ryge, da rygning under graviditeten kan skade din baby og påvirke graviditeten negativt. Med et rygestop får du og din baby den bedste start på livet sammen.


Tobak og helbred – hvorfor stoppe med at ryge? 

Tobaksrøg indeholder mange sundhedsskadelige stoffer, som er giftige og kræftfremkaldende.

Når du stopper med at ryge, mindsker du derfor din risiko for lungekræft og mere end 15 andre kræftformer. Du nedsætter desuden risikoen for bl.a. KOL, diabetes, blodpropper, astma og øjensygdomme.


Slip af med din nikotin-afhængighed  

Cigaretter og andre tobaksprodukter som snus og e-cigaretter indeholder blandt andet nikotin, som er det stof, du bliver afhængig af, når du ryger.

Når du er afhængig af nikotin, har hjernen brug for nikotin for at stimulere de belønningscentre, som får dig til at føle dig tilpas og i godt humør.

Når du stopper med at ryge, vil kroppen efter et par uger genvinde sin egen oprindelige evne til selv at stimulere belønningscentrene i hjernen og opnå velvære og glæde uden tilførsel af nikotin. Læs også

Det gode liv uden tobak

At vælge et røgfrit liv er noget af det bedste, du kan gøre for dig selv, din sundhed og din livskvalitet. Ved at vælge et røgfrit liv, støtter du samtidig dit barn i et liv uden tobak.

Læs mere