airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Søg

Vold

Vold skal aldrig accepteres. Hvis du, eller en du kender, oplever vold, er det vigtigt, at du søger hjælp og anmelder det til politiet.

Tusaannga

Du kan altid kontakte Tusaannga, hvis du har brug for at tale med nogen om problemstillinger, du ikke føler, du kan løse selv. Du kan ringe anonymt og gratis.

Tusaannga er åben alle døgnets timer, alle ugens dage.

SMS

1899

Telefon

80 11 80

80 11 80

Hjælp til dig  

Alle har ret til hjælp. Vold er forbudt i Grønland, og ingen skal udsættes for vold. Anmeld vold til politiet.

Ring: 70 14 48

Er du selv udsat for vold, eller er du i tvivl, om du er?

Du kan altid kontakte Tusaannga, hvis du har brug for at tale med nogen eller få hjælp og rådgivning. Der findes krisecentre og andre tilbud til voldsramte. Tusaannga kan vejlede dig om det. Når du kontakter Tusaannga, kan du være helt anonym.

Ring: 80 11 80 SMS: 1899

Er der vold i din familie?
Hvis der er vold i din familie, så har du ret til at få hjælp. Uanset om det er dig eller andre i familien, der bliver udsat for vold, er det vigtigt, at du fortæller det, så volden kan stoppe.

Kender du et barn, der er udsat for vold?
Hvis du har mistanke om, at et barn eller en ung bliver udsat for vold, har du som borger pligt til at underrette de sociale myndigheder. Læs mere om, hvordan du kan hjælpe og underrette på MIO’s hjemmeside.

Er du selv voldelig overfor din partner, og vil du gerne ændre på det?
Kontakt Alliaq.

Tilbuddet hos Alliaq er gratis og anonymt. Alliaq har tavshedspligt.Følgerne af det, jeg har oplevet, har været en stor hemmelighed i mange år. Pludselig kunne jeg sætte ord på det, og der var en, der lyttede, en der så mig. Hvis jeg ikke havde fået hjælp, er jeg sikker på, at jeg ville være havnet i rendestenen et sted

Kvinde udsat for seksuel vold i barndommen

Fakta 

Vold er en handling eller trussel, som skader, smerter, skræmmer eller krænker en anden person.

Vold kan blandt andet være fysisk, psykisk og seksuel. Vold kan både være direkte vold mod personer og indirekte, for eksempel personer, der er vidne til vold. Lige meget hvad, skal vold aldrig accepteres.

Vold findes i mange forskellige former, og alle former for vold er skadelige. Derfor er det vigtigt, at du søger hjælp, hvis du, eller nogen du kender, udsættes for vold. Herunder kan du læse om nogle af de forskellige former for vold.


Fysisk vold 

Fysisk vold kan du mærke fysisk på din krop. Fysisk vold er vold, som forårsager fysisk smerte, som for eksempel blå mærker eller et brækket ribben. Fysisk vold kan være alt fra at blive nevet, skubbet og spyttet på til lussinger, spark, slag og vold med en fysisk genstand.

Fysisk vold er den form for vold, de fleste opfatter som ’rigtig vold’, da den ofte efterlader synlige mærker og påfører offeret fysisk smerte.

Psykisk vold 

Psykisk vold foregår ofte i det skjulte og kan være svært at få øje på. Psykisk vold kan for eksempel omfatte vedvarende ydmygelser, kontrol, jalousi og trusler. Det kan være at blive styret af sin kæreste. Den psykiske vold bliver ofte værre over tid.

Seksuel vold 

Seksuel vold er, når andre overskrider dine grænser seksuelt, for eksempel hvis du oplever ubehagelige berøringer, eller hvis du direkte eller indirekte tvinges til at udføre eller medvirke til seksuelle handlinger, som du ikke har lyst til. Det kan være alt fra at blive tvunget til at overvære seksuelle handlinger mellem andre til at blive tvunget til sex mod din vilje.


Læs også

Seksuelle overgreb

Seksuelle overgreb skal aldrig accepteres. Hvis du, eller en du kender, oplever seksuelle overgreb, er det vigtigt, at du søger hjælp og anmelder det til politiet.

Læs mere