airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Søg

18. maj 2020

Nye Manumina børnebøger på vej

Børn og forældre kan nu glæde sig til at kunne fordybe sig endnu mere i Manuminas univers. Til august udgiver forældrekonceptet MANU to nye børneboger – ”Manumina starter i skole” og ”Manuminas krop”. Inden jul udgives yderligere to Manumina børnebøger.


Jeg håber, at rigtig mange børn og forældre vil få glæde af de nye Manumina bøger. Bøgerne handler om emner, som er vigtige for børns trivsel og sundhed. De kan derfor bruges som et redskab til forældre og andre voksne i forhold til at støtte børnene i deres naturlige udvikling.

Martha Abelsen, Naalakkersuisoq

De nye Manumina bøger handler om leg og bevægelse, kroppen, hygiejne og skole. Det hele fortælles gennem pigen Manuminas liv og oplevelser. Oplevelser som alle børn kan spejle sig i. Bøgerne tager udgangspunkt i hverdagstematikker, der kan fylde meget for den enkelte familie – uanset, hvor i landet man bor. Til hver bog medfølger et forældrehæfte, som uddyber emnerne og giver idéer til, hvordan man som forældre kan bruge bogen og tale med sit barn om emnerne.

Manumina bøgerne og forældrehæfterne udleveres gratis af sundhedsplejersker, jordemødre og pædagoger. Forældre er dog altid velkomne til at kontakte MANU-teamet, hvis de vil have fat i børnebøgerne.

”Jeg håber, at rigtig mange børn og forældre vil få glæde af de nye Manumina bøger. Bøgerne handler om emner, som er vigtige for børns trivsel og sundhed. De kan derfor bruges som et redskab til forældre og andre voksne i forhold til at støtte børnene i deres naturlige udvikling.” Udtaler Naalakkersuisoq for Sundhed, Sociale Anliggender og Justitsområdet, Martha Abelsen og fortsætter:

”Jeg havde den fornøjelse at have de første Manumina bøger med til Qaanaaq i vinter, hvor de blev godt modtaget af alle. Det synes jeg er fantastisk. Det vidner om, at der er et stort behov for børnebøger, som er skrevet ud fra et grønlandsk perspektiv med tematikker som alle børn, forældre eller omsorgsgivere nemt kan se sig selv i.”

På nationaldagen i 2019 udkom de fire første Manumina børnebøger, som fik en flot modtagelse. Siden har der været et stort ønske om at få udgivet flere børnebøger i Manumina serien, som nu er blevet muligt i samarbejde med Den Grønlandske Fond, Frederik og Emma Krags mindelegat og Rotary.

Bøgerne er et tiltag fra MANU i samarbejde med forfatteren Miiannguaq Olsvig, illustrator Christian Rex, God Barndom i Danmark og en bred faggruppe inden børneområdet.

Miiannguaq Olsvis udtaler:

”Det er dejligt endnu engang at få mulighed for at skrive flere Manumina bøger, da vi har en mangel på originale grønlandske børnebøger. Jeg er meget stolt af det arbejde, vi har lavet, og jeg ser frem til at bøgerne kommer ud til alle familierne.”

MANU er et alment forældrekursus, som tilbydes til alle forældre fra graviditetens start og til barnet fylder ca. 5 år. MANU er en del af Paarisa under Styrelsen for Forebyggelse og Sociale Forhold. Se mere på www.manu.gl.

For yderligere oplysninger kontakt Faglig leder i Paarisa, Rikke Louise Kuhn på telefon +299 34 68 52 eller e-mail riku@nanoq.gl