airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Søg

19. maj 2020

Sammen om et sundere Grønland

Vi vil gøre Grønland sundere. Sådan lyder det fælles mål i de samarbejdsaftaler, Paarisa netop har indgået med Brugseni, Pisiffik, KNI/Pilersuisoq og Royal Greenland.
Overskriften for aftalerne er: ”Sammen skaber vi det gode liv”.


Vi skal samarbejde bredt om at fremme sundhed og trivsel i vores land, og erhvervslivet er en meget vigtig samarbejdspartner. Brugseni, Pisiffik, KNI/Pilersuisoq og Royal Greenland er virksomheder som har rigtig gode muligheder for at skabe et sundere Grønland. Både fordi de er store arbejdspladser med mange medarbejdere, men også i kraft af deres mulighed for at nå ud til den enkelte borger.

Martha Abelsen, Naalakkersuisoq

Paarisa, Brugseni, Pisiffik, KNI/Pilersuisoq og Royal Greenland har samarbejdet om at udbrede viden om de 10 kostråd gennem flere år. Nu intensiverer parterne samarbejdet, der skal gøre det lettere for befolkningen at leve sundt. De nye samarbejdsaftaler gælder for perioden 2020-2030.

- ”Vi skal samarbejde bredt om at fremme sundhed og trivsel i vores land, og erhvervslivet er en meget vigtig samarbejdspartner. Brugseni, Pisiffik, KNI/Pilersuisoq og Royal Greenland er virksomheder som har rigtig gode muligheder for at skabe et sundere Grønland. Både fordi de er store arbejdspladser med mange medarbejdere, men også i kraft af deres mulighed for at nå ud til den enkelte borger,” siger Naalakkersuisoq for Sundhed, Sociale Anliggender og Justitsområdet, Martha Abelsen.

- ”Det vi køber, drikker og spiser har stor betydning for vores sundhed og trivsel. Målet med samarbejdet er at inspirere til sunde vaner og at fremme befolkningens muligheder for at leve sundt, med fokus på at købe sundt ind, følge de ti kostråd og spise fisk ofte.”

Samarbejdsaftalerne tager udgangspunkt i FN’s verdensmål 3 om sundhed og trivsel og verdensmål 17 om partnerskab for handling. Samarbejdet tager desuden udgangspunkt i konkrete overskrifter, herunder:

  • Udbrede viden om og inspirere til gode sundhedsvaner
  • Gøre det sunde alternativ til det lette og naturlige valg og øge andelen, der følger de 10 kostråd
  • Inspirere befolkningen til at spise fisk, og øge andelen der følger kostrådet om at spise fisk ofte
  • Fremme sunde kostvaner og en hensigtsmæssig alkoholkultur

Paarisa er den nationale forebyggelsesenhed, som arbejder med sundhedsfremme og forebyggelse inden for det sociale og sundhedsfaglige område. Paarisa lægger op til et bredt samarbejde med alle relevante aktører omkring arbejdet med at fremme sundhed og trivsel.

For yderligere oplysninger kontakt Afdelingschef i Paarisa Ditte Sølbeck på telefon +299 34 60 37 eller e-mail ditt@nanoq.gl