airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Søg

3. maj 2021

Sunde og inkluderende fællesskaber i Uge 18

Uge 18 er ugen, hvor der sættes fokus på og skabes debat om alkoholvaner og drikkemønstre i hele landet. Årets tema: ”Sunde og inkluderende fællesskaber” sætter fokus på trivsel og god mental sundhed hos børn og deres familier.

Uge 18

Fællesskaber og aktiviteter, der bygger på kultur og værdier, er for mange forbundet med stor livsglæde.

Paarisa

Forskning viser, at børn og unge, der deltager i sunde og organiserede aktiviteter, i højere grad vælger alkohol og tobak fra. Samtidig fremmer sunde og inkluderende fællesskaber den mentale sundhed hos både børn og voksne.

Fællesskaber og aktiviteter, der bygger på kultur og værdier, er for mange forbundet med stor livsglæde. Det kan f.eks. være aktiviteter i fællesskab i naturen, hvor man går på jagt og fisker sammen, samler forråd og tilbereder maden i naturen og overnatter i hytter eller telte væk fra by eller bygd.

Uge 18 markeres over hele landet. Socialstyrelsen har imødekommet ansøgninger fra 11 byer og 21 bygder om tilskud til afholdelse af Uge 18 arrangementer.

Læs mere om Uge 18 her på: www.paarisa.gl

Kontakt
For yderligere oplysninger kontakt fg. Afdelingsleder i Paarisa, Tina Evaldsen på telefon +299 34 23 94 eller e-mail: tiev@nanoq.gl