airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Søg

13. juni 2022

Frivilligt arbejde er værdifuld erfaring på CV’et

Der skal være mere fokus på den erfaring, det giver at arbejde som frivillig. Det vil gøre det mere populært at være frivillig.
NGO’er får hjælp til at fremme frivilligheden blandt befolkningen og organisatorisk.


Når borgere involverer sig som frivillige, skaber det værdi for både samfundet og den enkelte.

Naalakkersuisoq Mimi Karlsen

”Frivilligt arbejde bør anses som en værdifuld erfaring på CV’et.”. Sådan lød opfordringen fra NGO’er til et netværksmøde, som blev afholdt torsdag d. 9. juni i Nuuk. Her blev der snakket om, hvordan man rekrutterer flere frivillige, samt hvordan man motiverer de frivillige til at blive ved med at have lyst til at arbejde frivilligt.

Arbejdsgivere skal være opmærksomme på de kompetencer, som det at arbejde frivilligt giver. Når erhvervslivet, kommuner og Selvstyret ansætter medarbejdere, bliver medarbejderne hurtigere gode til deres arbejde, hvis de har arbejdet frivilligt.

Det bliver ligeledes lettere at opnå sit drømmejob, hvis man har arbejdet som frivillig, når man får et forspring i køen til jobbet.

Det er nogle af logikkerne bag anbefalingen.

Det at have erfaring med frivilligt arbejde vil gavne unge mennesker, Særligt når man skal ud i sit første job. Det viser nemlig at de er engagerede. Erfaringerne kan f.eks. være at koordinere arbejdsopgaver, at lege med børn i en børnehave eller gå ture med ældre borgere, og på den måde være bedre rustet til arbejdslivet.

-Når borgere involverer sig som frivillige, skaber det værdi for både samfundet og den enkelte. Vi er allerede gode til at hjælpe vores familie og naboer. Vi kan dog hjælpe flere, hvis vi skaber struktur i det frivillige arbejde, udtaler Mimi Karlsen, Naalakkersuisoq for Børn, Unge, Familier og Sundhed.

At anse frivilligt arbejde som værdifuldt og adgangsgivende erfaring var bare ét af flere anbefalinger til, hvordan man styrker rammerne for frivilligt socialt arbejde. Netop dette er en del af grønlandsk-dansk tværgående arbejde for en styrket indsats for udsatte børn og unge i Grønland.

For at styrke frivilligheden yderligere, kører der på nuværende tidspunkt en kampagne om frivillighed på KNR, og Paarisa har lavet en hjemmeside med information for borgere, civilsamfundsorganisationer, den offentlige sektor, erhvervslivet og fonde.

Kontakt

For nærmere information kontakt ministersekretær Frederik Kristiansen på e-mail: frek@nanoq.gl eller tlf. + 299 34 56 85 eller afdelingschef i Paarisa Tina Evaldsen på tlf. +299 56 55 09 eller på e-mail tiev@nanoq.gl