airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Søg

23. november 2022

Killiliisas strategi udløber – men arbejdet fortsætter

Killiliisa - Naalakkersuisuts strategi mod seksuelle overgreb 2018 - 2022 er ved sin afslutning og er blevet evalueret. Men forebyggelsesarbejdet mod seksuelle overgreb fortsætter.

Forebyggelse mod seksuelle overgreb er en vedvarende indsats, som skal fortsætte år og efter år. Killiliisa - Naalakkersuisuts strategi mod seksuelle overgreb 2018 - 2022 har givet resultater, i forhold til de målsætninger der blev sat.

Siden Killiliisa blev lanceret tilbage i 2018, er der blevet søsat flere projekter. I aftabuiseringen af seksuelle overgreb, blev der udgivet en håndbog til fagpersoner, dokumentar, podcast og teaterstykke blev lavet. Derudover blev der samarbejdet med en gruppe stærke mennesker, som stod frem med deres egne historier.

”Jeg vil gerne sende en stor tak til dem, som har medvirket som rollemodeller, og alle dem, som har bidraget til de fantastiske resultater, som er kommet ud af strategien,” udtaler Naalakkersuisoq for Børn, Unge, Familier og Sundhed Mimi Karlsen.

I år blev behandlingsklinikken for personer med seksuelt krænkende adfærd, Klinik Killiliisa, oprettet. Dette tilbud har en positiv tendens, da mange flere end man havde regnet med, efterspørger og tager imod tilbuddet.

Evalueringen af Killiliisa viser, at indsatser, som har en aftabuiserende effekt, er en vigtig del af forebyggelsesarbejdet mod seksuelle overgreb. På baggrund af det, vil det videre forebyggelsesarbejde under Killiliisa fortsat indeholde information og vidensdeling.

”Derfor er det mig en stor glæde, at Paarisa, sammen med Borgerrettet afdeling under socialstyrelsen, har indledt et samarbejde med forfatteren Laila Andrés, med hendes meget stærke bog ”Bag smilet”, som udkommer i denne uge,” udtaler Naalakkersuisoq for Børn, Unge, Familier og Sundhed Mimi Karlsen.

Dokumentar ”Lykken skræmmer mig ikke længere”, Killiliisa podcast samt håndbog til fagpersoner om seksuelle overgreb mod børn mv. kan forsat findes på www.paarisa.gl 

 

Kontakt

For nærmere information kontakt ministersekretær Tuperna Kristensen på e-mail: tukr@nanoq.gl eller tlf: +299 34 55 83