airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Søg

Uden rusmidler

Rusmidler er en samlet betegnelse for stoffer, der påvirker den psykiske tilstand. Rusmidler er både lovlige nydelsesmidler som alkohol og nikotin, lægemidler som morfin og ulovlige stoffer som hash. Man kan blive afhængig af rusmidler.

Følg Paarisa

... og gør det sunde valg til det lette valg! Vi giver dig inspiration til mere sundhed og livskvalitet for dig og din familie.

Paarisa anbefaler 


Et liv, hvor man passer godt på sig selv, er et godt liv. Et liv med frihed og energi til at gøre gode ting for sig selv og sin familie.

Paarisa

Fakta 

Vores vaner i forhold til rusmidler har stor betydning for, om vi bliver syge og begrænsede i vores dagligdag og dermed risikerer at få nedsat livskvalitet. Jo mere vi bruger rusmidler, jo større er risikoen for skader.

Derfor er der mange grunde til, at du bør være opmærksom på dit forbrug af rusmidler, og at du stræber mod at begrænse dit forbrug mest muligt.

En sund livsstil grundlægges i barndommen. Når du begrænser eller helt undlader at bruge rusmidler, skaber du sunde og trygge rammer for dit barn, og du støtter dit barn i et sundt liv.


Når brugen af rusmidler tager overhånd 

Det kan være svært at vide, hvornår man er afhængig af noget, men når man er afhængig af alkohol, nikotin eller hash, så påvirker det både kroppen, følelserne og tankerne.

Brug af rusmidler fører let til afhængighed. Hvis du er bekymret for dit forbrug af rusmidler, kan du få råd og vejledning her.


Læs også

Råd om alkohol

Alkohol er et rusmiddel. Paarisa anbefaler, at du følger de officielle anbefalinger. Der er sundhedsfordele ved at nedsætte eller stoppe dit alkoholforbrug.

Læs mere

Problemer med alkohol

Hvis du er bekymret for, om dit eller en af dine nærmestes alkoholforbrug har taget overhånd, er der hjælp at hente.

Læs mere

Problemer med hash og andre stoffer

Hvis du er afhængig af hash eller andre stoffer, er der hjælp at hente.

Læs mere

Drikker du for meget?

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du drikker for meget, kan du tage denne test på kun 10 spørgsmål og få hjælp og vejledning, hvis du har brug for det.

Læs mere

Har du et problem med hash eller andre stoffer?

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har et stofproblem, så kan du tage denne test på kun 11 spørgsmål og få hjælp og vejledning, hvis du har brug for det.

Læs mere