airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Søg

Køkkenklar

Det er sjovt at lave mad og hjælpe til i køkkenet. Hvis du vil være sikker på, at madlavningen bliver en succes, så følg vores gode råd.

Gode råd 

  1. Fortæl altid en voksen at du går i gang med madlavningen. Det er vigtigt, at du kan få hjælp, hvis du får brug for det.
  2. Læs opskriften grundigt igennem, og sørg for at du har alle ingredienserne klar.
  3. Læg en plan for, hvilken rækkefølge det er bedst at lave tingene i.
  4. Vask altid dine hænder inden du går i gang. Hvis du pudser næse, går på toilettet eller klør dit kæledyr i nakken – så husk at vaske hænderne igen.
  5. Det er vigtigt, at du holder orden i køkkenet og sørger for, at råvarerne er adskilt fra hinanden. Det betyder for eksempel, at rå fisk ikke må blandes med grøntsager.
  6. Fisk bliver let angrebet af bakterier. Derfor er det vigtigt, at fisken er så frisk som muligt og opbevares koldt, indtil du skal bruge den.
  7. Vær forsigtig med varme ting og skarpe knive.
  8. Smag altid på maden inden du serverer den. Måske mangler der noget?

SEJT TRICK 

Hvis du er god til at lægge tingene på plads, vaske op og rydde op i køkkenet efter at du har lavet mad, så får du helt sikkert lov at lave mad igen en anden gang.

HUSK... 

...nogle gange skal du lave en ret flere gange før det lykkes. Måske er der enkelte ingredienser, du kan skifte ud med noget andet? Vær ikke bange for at eksperimentere.

Læs også

Kost

Tænker du over, hvad du spiser? Hvad skal der til for at blive gammel? Og hvordan minder din krop om en mobiltelefon? Bliv klogere på den mad du spiser, dit energiniveau og få inspiration til et langt og sundt liv. Se videoen her.

Læs mere

Kender du fiskene?

De grønlandske farvande er fulde af fisk, som kan blive til sunde og lækre retter på dit spisebord.

Læs mere

Aalisa Igasa Nerisa

I kogebogen "Aalisa - Igasa - Nerisa" finder du al den viden, du behøver, for at gå i køkkenet og lave de lækreste fiskeretter til dig og din familie.

Læs mere

Spis fisk

Vores farvande er fulde af fisk, som kan blive til sunde og lækre retter på dit spisebord. Har du prøvet at fiske? Har du prøvet at lave mad med fisk? Måske ved du, at fisk er sundt og smager fantastisk?

Læs mere

IGASA - AALASA workshop

Bevægelse, sund mad og rettigheder på skoleskemaet. Se hvordan det gik, da Paarisa og UNICEF Grønland i samarbejde med Maria Motzfeldt og Akutaaneq Kreutzmann afholdt IGASA – AALASA workshop for 7. klasse i Tasiilaq.

Læs mere

Hvilken type ­ madspiser er du?

Læs mere