airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Søg

Madplan

Gør aftensmaden til familiens samlingspunkt. Med en ugentlig madplan er det nemt at planlægge ugens måltider og sikre, at I får lækker og varieret mad i løbet af ugen.

Følg Paarisa

... og gør det sunde valg til det lette valg! Vi giver dig inspiration til mere sundhed og livskvalitet for dig og din familie.

Planlæg dine måltider med Paarisas madplan 

Lav en madplan for hele ugen sammen med din familie. Lav samtidig en indkøbsliste – så bliver det nemt og overskueligt at købe alt, hvad I har brug for på én gang.

Hent Paarisas skabelon til madplan her. 


Paarisas madplan er din vej til sunde og varierede måltider.

PAARISA

Fakta 

Madlavning, mad og måltider har stor betydning for familiens trivsel, fællesskab og sundhed.

Med en madplan bliver det nemmere at planlægge ugens måltider, så du undgår at stå i butikken klokken 16 uden at vide, hvad du skal lave til aftensmad.

Det giver mere tid til familien og til at lave mad sammen og spise sammen.

Inddrag familien i planlægningen 

Tag hensyn til børnenes ønsker, når I planlægger ugens måltider og husk at servere deres livretter indimellem.

Du kan også tilbyde dine børn forskellige valgmuligheder, som de kan vælge imellem, i stedet for at spørge ”Hvad har I lyst til?”. På den måde sikrer du, at I får sund og varieret mad i løbet af ugen, og at dine børn samtidig er med til at vælge, hvad I skal have.

I kogebogen Aalisa – Igasa – Nerisa kan I finde inspiration til de lækreste børnevenlige fiskeretter. Hent bogen her.

Lav mad sammen 

Inddrag dine børn i madlavningen. Måske dine børn har lyst til en fast maddag, hvor de laver mad eller hjælper til i køkkenet?

For mange børn er det sjovere at spise den mad, som de selv har været med til at lave. Lav derfor aftensmad sammen med dine børn. Det er også en god måde at være sammen som familie på.


Læs også

Kost

En sund kost er varieret og holder dig mæt i lang tid. Når du spiser sundt, har kroppen de bedste muligheder for at fungere optimalt, så du har energi til hele dagen og holder dig sund og rask.

Læs mere

Sunde spisevaner

Sunde spisevaner handler om at lære at lytte til kroppens signaler. Signaler, der fortæller os, hvornår vi har brug for mad, og hvor meget vi har brug for.

Læs mere