airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Søg

ABC for Mental Sundhed

Mental sundhed handler om at trives og fungere godt – om at gøre de ting, der giver livet mening, glæde og værdi. ABC for mental sundhed er en forskningsbaseret indsats, som giver dig konkrete råd til, hvordan du fremmer din egen og andres mentale sundhed.

Følg Paarisa

... og gør det sunde valg til det lette valg! Vi giver dig inspiration til mere sundhed og livskvalitet for dig og din familie.

Styrk din mentale sundhed! 

Din mentale sundhed skal plejes og vedligeholdes. Fuldstændig på samme måde som din fysiske sundhed.

Du kan styrke din mentale sundhed ved at følge disse råd fra ABC for mental sundhed:

  • Act - Gør noget aktivt!
  • Belong - Gør noget sammen med andre!
  • Commit - Gør noget meningsfuldt!


Ingen kan alt, alle kan noget, og sammen kan vi meget mere.

ABC for mental sundhed

Mental sundhed til alle! 

Mental sundhed er noget, vi skaber sammen. Følg rådene fra ABC for mental sundhed og styrk din egen og andres mentale sundhed:

Act - Gør noget aktivt
Forskning viser, at mennesker, der holder sig fysisk, mentalt, socialt og spirituelt aktive, har bedre mental sundhed end dem, der ikke gør. Når vi holder os aktive, føler vi os gladere, og vi får samtidig lettere ved at håndtere dagligdagens udfordringer. At være i naturen, både alene og sammen med andre, er godt for vores mentale sundhed. 


Belong - Gør noget sammen
Det er afgørende for mental sundhed at have følelsen af, at man hører til og er en del af et fællesskab. Når vi deltager i forskellige aktiviteter, øger vi chancerne for at lære nye mennesker at kende og for at blive en del af et fællesskab. Jo flere gode sociale relationer en person har, jo bedre vil han eller hun være i stand til at klare de udfordringer, som livet rummer. 


Commit - Gør noget meningsfuldt
At give sig selv udfordringer og nå sine mål, selv de små mål, giver en følelse af at have udrettet noget. Når man hjælper andre og bidrager til fællesskabet, for eksempel igennem frivilligt arbejde, har det en positiv effekt i forhold til at gøre både sig selv og andre glade. Det øger følelsen af mening og formål med livet.


Om ABC for mental sundhed 

ABC for mental sundhed giver et positivt og handlingsorienteret fokus på mental sundhed, der omfatter alt det, der fremmer trivsel og styrker os som mennesker. ABC for mental sundhed kan bruges af alle. Rådene bygger på forskning i, hvad der fremmer mental sundhed.

ABC for mental sundhed er inspireret af Act-Belong-Commit, som er udviklet ved Curtin University i Australien.

Statens Institut for Folkesundhed i Danmark står bag udviklingen af ABC for mental sundhed.

Læs mere her.


Læs også

Mental sundhed

At være mentalt sund betyder, at du for det meste har det godt med dig selv og dit liv og kan indgå i fællesskaber. Mental sundhed er noget, vi skaber sammen.

Læs mere

Thinkinuk

Thinkinuk giver dig konkrete redskaber til at arbejde med dine tanker og derigennem styrke din mentale sundhed.

Læs mere