airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Søg

Thinkinuk

Thinkinuk giver dig konkrete redskaber til at arbejde med dine tanker og derigennem styrke din mentale sundhed.

Følg Paarisa

... og gør det sunde valg til det lette valg! Vi giver dig inspiration til mere sundhed og livskvalitet for dig og din familie.

Styrk din mentale sundhed! 

Lær hvordan du kan bruge dine tanker og din opmærksomhed til at passe på dig selv og på andre.

Besøg Thinkinuk og gå på opdagelse i tankernes verden, læs eller lyt til historier og lær om hjernens apotek.Der findes to slags tanker i verden.
Gode tanker og farlige tanker.
Gode tanker er ikke altid glade tanker.
Det er en del af livet at blive ked af det, vred eller bange. Det er kun, hvis det bliver for meget, eller det varer for længe, at det bliver farligt.

Thinkinuk

Lær sindets alfabet… 

Med Thinkinuk kan du lære at bruge dine tanker til at passe på dig selv og dine medmennesker.

Thinkinuk tilbyder dig viden og inspiration i hverdagssprog, billeder og historier. Du får redskaber til, hvordan du kan bruge dine tanker til at passe på dig selv og på andre – ikke mindst når livet er svært.

Det er fælles for alle problemer, vi møder i livet, at vi har brug for at kunne tænke gode, praktiske og kærlige tanker for at løse problemerne.

Idéen bag Thinkinuk er, at man selv kan vende farlige tanker til gode, praktiske og kærlige tanker til sig selv og til hinanden og derigennem blive bedre til at takle alle slags udfordrende situationer.

Hverdagssprog og historier 

Thinkinuk er enkel viden og inspiration i hverdagssprog og billedsprog. Med enkelheden bliver det muligt for alle mennesker at få udbytte af Thinkinuk. 

Et centralt element i Thinkinuk er små historier for mennesker i alle aldre: historier, som handler om, hvad tanker er, og hvordan vi bruger vores tanker – til alvor og sjov.

Op igennem historien har mennesker i alle kulturer igennem historiefortælling brugt deres tanker og fantasi til at give omtanke til det at være menneske.

I Grønland har myter og sagn flettet naturens mangfoldighed ind i menneskets mangfoldighed.

Om Thinkinuk 

Thinkinuk udvikles i samarbejde med Paarisa i Styrelsen for Forebyggelse og Sociale Forhold. Programmet, der tidligere var kendt som Robusthedsprogrammet/Tatitussuseq, er udviklet af overlæge Poul Lundgaard og senere videreudviklet til Thinkinuk i samarbejde med pædagog Louise Lundgaard.

Thinkinuk-programmet bygger på forskning – især forskning i mentalisering.

Mentalisering dækker over evnen til at tænke tanker om egne og andres tanker.


Læs også

Mental sundhed

At være mentalt sund betyder, at du for det meste har det godt med dig selv og dit liv og kan indgå i fællesskaber. Mental sundhed er noget, vi skaber sammen.

Læs mere

ABC for Mental Sundhed

Mental sundhed handler om at trives og fungere godt – om at gøre de ting, der giver livet mening, glæde og værdi. ABC for mental sundhed er en forskningsbaseret indsats, som giver dig konkrete råd til, hvordan du fremmer din egen og andres mentale sundhed.

Læs mere