airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Søg

Killiliisa - dokumentar

Dokumentarfilmen ”Pilluarneq Ersigiunnaarpara” (”Lykken skræmmer mig ikke længere”) er en del af Killiliisa strategien, som er Naalakkersuisuts strategi mod seksuelle overgreb, hvor målet er at skabe positive forandringer, og nedbringe antallet af seksuelle overgreb.

Tusaannga

Du kan altid kontakte Tusaannga, hvis du har brug for at tale med nogen om problemstillinger, du ikke føler, du kan løse selv. Du kan ringe anonymt og gratis.

Åbningstider:
man - tors 9:00 – 00:00
fre - lør 9:00 - 04:00
søn 9:00 – 00:00

SMS

1899

Telefon

80 11 80

80 11 80

Se dokumentaren her.


”Pilluarneq Ersigiunnaarpara” (”Lykken skræmmer mig ikke længere”) er på trods af sit hårde emne, også en livsbekræftende filmoplevelse, hvor Gukki Nuka og Kornelia giver os et indblik i deres valg for at leve et godt og trygt liv, på trods af traumatiske oplevelser i barndommen.

Socialstyrelsen

Om dokumentaren 

Dokumentaren  ”Pilluarneq Ersigiunnaarpara” (”Lykken skræmmer mig ikke længere”) er produceret af Nivaara Films for Paarisa i Socialstyrelsen.

Filmen handler om to personer, der begge som børn har været udsat for seksuelle overgreb. Gukki Nuka (53 år) er kunstner, og skal nu tilbage til sin barndomsby Uummannaq, hvor overgrebene fandt sted. Kornelia (24 år) kæmper med angsten i dag, men har brudt den onde cirkel og kæmper for at få et liv med den frihed, hun selv ønskede som barn.

Igennem interviews med psykologer fra Selvstyrets Rejsehold, får man belyst Gukki Nuka’s og Kornelia’s historier fra en faglig vinkel. Derved sættes emnet om seksuelle overgreb i en forståelig og håndgribelig kontekst.

Dokumentarfilmen blev lanceret i november 2019 i Nuuk, hvor den derefter var på turné i Ilulissat, Aasiaat, Maniitsoq, Narsaq og Tasiilaq.

Filmen blev også vist på landsdækkende tv via KNR i februar 2020.

Retningslinjer 

Dokumentarfilmen  ”Pilluarneq Ersigiunnaarpara” (”Lykken skræmmer mig ikke længere”) er kun til privat brug. Den må ikke kopieres, videresælges eller omfordeles. Den kan dog bruges i undervisningssammenhænge.

Da filmen indeholder stærke scener, er filmen ikke egnet for børn under 15 år. Det anbefales at børn mellem 15 og 18 år er sammen med en voksen, hvis de skal se filmen.


Læs også

Killiliisa - podcast

En podcastserie på 10 afsnit om seksuelle overgreb i barndommen.

Læs mere

Om Killiliisa

Velkommen til Killiliisa universet på Paarisa.gl

Læs mere

Seksuelle overgreb

Seksuelle overgreb skal aldrig accepteres. Hvis du, eller en du kender, oplever seksuelle overgreb, er det vigtigt, at du søger hjælp og anmelder det til politiet.

Læs mere