airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Søg

Årets Aktive 2020

Hvert år kårer Paarisa årets bedste initiativer til at fremme fysisk aktivitet på skolen, på arbejdspladsen og i samfundet. Årets aktive skole, arbejdsplads og borger modtog både hyldest og priser ved årets Maligassiuisut Show den 14. november 2020.

Følg Paarisa

... og gør det sunde valg til det lette valg! Vi giver dig inspiration til mere sundhed og livskvalitet for dig og din familie.


Vi vil gerne fremhæve og fejre de gode initiativer, så flere kan blive inspireret til at dyrke glæden og fællesskabet omkring fysisk aktivitet. Når vi gør noget aktivt og meningsfuldt sammen med andre, så styrker det ikke bare vores krop, men også vores mentale sundhed, trivsel og livskvalitet.

Paarisa

Årets aktive skole 2020 

Årets aktive skole 2020 er Qinnguata Atuarfia fra Kangerlussuaq.

Skolen har igennem de sidste tre år arbejdet målrettet på at inddrage bevægelse i undervisningen og frikvartererne. Skolen oplever, at bevægelse i skoletiden styrker elevernes trivsel og lyst til at lære og modtage undervisning.

Skolen har lagt vægt på at inddrage lærere, forældre og elever i arbejdet med at være en aktiv skole, og har dermed sikret en bred opbakning til tiltaget.

Qinnguata Atuarfia viser, hvordan man gennem en fælles og målrettet indsats kan blive en aktiv skole. Bevægelse i skoletiden styrker fællesskabet og lysten til at lære og giver engagerede og friske elever og lærere.

Årets aktive arbejdsplads 2020 

Årets aktive arbejdsplads 2020 er Qasigiannguit Katersugaasiviat.

Museet yder en stor indsats for at fremme fysisk aktivitet både på arbejdspladsen og i lokalsamfundet. Qasigiannguit Katersugaasiviat har fokus på at inddrage befolkningen i aktiviteterne og har et mål om, at alle borgere i Qasigiannguit skal have mulighed for at have en god fysisk og mental sundhed.

Museet arrangerer meningsfulde og inkluderende aktiviteter, som har til hensigt at bidrage til den enkeltes fysiske og psykiske sundhed. Aktiviteterne tager udgangspunkt i den gamle kultur, men er tilpasset nutiden.

Qasigiannguit Katersugaasiviat viser, hvordan en arbejdsplads kan være med til at styrke fællesskabet og trivslen både på arbejdspladsen og i lokalsamfundet ved at tage samfundsansvar og ved at koble kultur og fysisk aktivitet.

Årets aktive i samfundet 2020 

Årets aktive i samfundet 2020 er Abia Ottosen fra Ilulissat.

Abia Ottosen er en ægte ildsjæl, som brænder for at arbejde med forebyggelse. Igennem 30 år har han, ved siden af sit arbejde som politimand, engageret sig i frivilligt arbejde med fokus på forebyggelse. Abia Ottosen har inddraget borgere i alle aldre og har gennemført sine projekter i et bredt samarbejde med andre.

Abias primære interesse er at være med til at udvikle børn og unge. Han arrangerer forskellige aktiviteter på frivillig basis, som for eksempel lejrture i naturen og længere vandreture. Vandreturene foretager han sammen med børn og unge, som har særlig brug for støtte til at tage personlige skridt i deres liv.

Abia Ottosen viser, hvordan man som borger kan gøre en stor forskel for sine medmennesker og ikke mindst for børn og unge ved aktivt at medvirke til at fremme fysisk aktivitet, fællesskab og trivsel i samfundet.


Læs også

Konkurrence: Årets Aktive

Hvert år kårer Paarisa Årets aktive fællesskab.

Læs mere

Årets Aktive 2022

Hvert år kårer Paarisa årets aktive fællesskab. Årets fællesskab modtog både hyldest og priser ved årets Maligassiuisut Show den 22. oktober 2022.

Læs mere

Årets Aktive 2021

Hvert år kårer Paarisa årets bedste initiativer til at fremme fysisk aktivitet på skolen, på arbejdspladsen og i samfundet. Årets aktive skole, arbejdsplads og borger modtog både hyldest og priser ved årets Maligassiuisut Show den 5. november 2021.

Læs mere

Fysisk aktivitet

Din krop er skabt til bevægelse, og det er vigtigt for din sundhed og trivsel, at du er fysisk aktiv. Fysisk aktivitet kan være alt lige fra en gåtur, rengøring og aktiv leg med dine børn til sport, jagt og fiskeri.

Læs mere

Bevægelse til dig der er over 65 år

Det er sundt for dig og din krop at være aktiv – også når du bliver ældre. Fysisk aktivitet er vigtigt for at sikre et godt helbred og for at bevare evnen til at klare hverdagens gøremål.

Læs mere