airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Søg

Fysisk aktivitet

Din krop er skabt til bevægelse, og det er vigtigt for din sundhed og trivsel, at du er fysisk aktiv. Fysisk aktivitet kan være alt lige fra en gåtur, rengøring og aktiv leg med dine børn til sport, jagt og fiskeri.

Følg Paarisa

... og gør det sunde valg til det lette valg! Vi giver dig inspiration til mere sundhed og livskvalitet for dig og din familie.

Al bevægelse tæller 

Ernærings- og Motionsrådet anbefaler, at børn og voksne er i bevægelse mindst 1 time om dagen. Bevægelse kan være at cykle/gå til og fra arbejde, gå på jagt, gøre rent, dyrke sport, spille bold og meget andet.

Det er godt for både din fysiske og mentale sundhed:

  • At være fysisk aktiv sammen med andre.
  • At være fysisk aktiv i naturen


Få inspiration til en sund livsstil

Følg Paarisas side på Facebook og få gode råd, tips og tricks om sundhed – særligt om mad og motion. Vi viser dig, hvordan du gør det sunde valg til det lette og naturlige valg.

Fakta 

Fysisk aktivitet dækker over alle former for bevægelse, der øger dit energiforbrug. Det er sundt for dig og din krop at være fysisk aktiv. Samtidig bidrager fysisk aktivitet til et godt mentalt helbred med øget selvtillid, selvværd, livsglæde og social trivsel.

Når du er fysisk aktiv, forebygger du desuden overvægt og en række sygdomme som type 2-diabetes, hjerte-kar-sygdomme og kræft.

Lidt fysisk aktivitet er bedre end ingenting, og selv små ændringer i forhold til fysisk aktivitet kan gøre stor forskel for dit helbred.


Hvilken form for bevægelse skal du vælge? 

Vælg den trænings- eller bevægelsesform, du synes er sjovest!

Elsker du fodbold, dans eller langrend? Eller er du måske mere til en rask travetur i fjeldet sammen med familien? Når du laver noget, du synes er sjovt, er det lettere at få det gjort, og både din krop og dit sind vil takke dig.

For mange kan det også være en fordel at slå sig sammen med en god ven eller familiemedlem. Så kan I være sammen om at have det sjovt og hjælpe hinanden til at komme afsted - især de dage, hvor motivationen er lav.

Pulsen skal op! 

Du kan nemt mærke på din krop, hvor intens aktivitet du laver. Det er vigtigt at være fysisk aktiv med moderat til høj intensitet flere gange i løbet af ugen.

Moderat intensitet betyder, at du bliver lettere forpustet, men stadigvæk kan føre en samtale. Høj Intensitet er kendetegnet ved, at pulsen kommer højt op, og det bliver svært at føre en samtale. Intensiteten har betydning for den sundhedsmæssige værdi af aktiviteten.


Læs også

Pisutta

Vi sætter fokus på gå-fællesskaber. Er du nysgerrig på, hvordan du kan blive en del af et hyggeligt gå-fællesskab, eller hvordan du selv kan starte dit eget - og deltage i konkurrencen om 15.000 kr.? Så læs med her!

Læs mere

Konkurrence: Årets Aktive

Hvert år kårer Paarisa Årets aktive fællesskab.

Læs mere

Årets Aktive 2022

Hvert år kårer Paarisa årets aktive fællesskab. Årets fællesskab modtog både hyldest og priser ved årets Maligassiuisut Show den 22. oktober 2022.

Læs mere

Årets Aktive 2021

Hvert år kårer Paarisa årets bedste initiativer til at fremme fysisk aktivitet på skolen, på arbejdspladsen og i samfundet. Årets aktive skole, arbejdsplads og borger modtog både hyldest og priser ved årets Maligassiuisut Show den 5. november 2021.

Læs mere

Bevægelse for dig der er gravid

Fysisk aktivitet er godt – også når du er gravid. Det er en fordel for både dig og dit barn, at du holder dig i god fysisk form under hele graviditeten.

Læs mere

Bevægelse til dig der er over 65 år

Det er sundt for dig og din krop at være aktiv – også når du bliver ældre. Fysisk aktivitet er vigtigt for at sikre et godt helbred og for at bevare evnen til at klare hverdagens gøremål.

Læs mere

Bevægelse for de mindste

Spædbørn og småbørn skal have mulighed for at bevæge sig så meget som muligt i dagligdagen. Aktivt samvær styrker nærværet og relationen mellem dig og dit barn.

Læs mere