airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Søg

Bevægelse til dig der er over 65 år

Det er sundt for dig og din krop at være aktiv – også når du bliver ældre. Fysisk aktivitet er vigtigt for at sikre et godt helbred og for at bevare evnen til at klare hverdagens gøremål.

Følg Paarisa

... og gør det sunde valg til det lette valg! Vi giver dig inspiration til mere sundhed og livskvalitet for dig og din familie.

Hvad kan jeg selv gøre? 

Vær i bevægelse mindst 1 time om dagen.

Det er aldrig for sent at komme i gang med at bevæge sig – også selvom du ikke har været aktiv tidligere i dit liv.

Bevægelse kan blandt andet være at cykle/gå til og fra dagligvarebutikker, gå på jagt, gøre rent, dyrke sport, spille bold og lege aktivt med dine børnebørn.

Det er godt for både din fysiske og mentale sundhed:

  • At være fysisk aktiv sammen med andre
  • At være fysisk aktiv i naturen

Fakta 

Fysisk aktivitet styrker dit helbred og din livskvalitet.

Når du er fysisk aktiv, vedligeholder eller forbedrer du kroppens smidighed, balanceevne, knogle- og muskelstyrke. På den måde kan du blive ved med selv at klare dagligdagsfunktioner som at handle ind, tage trappen og rejse dig fra en stol.

Fysisk aktivitet bidrager også til et godt mentalt helbred med øget livsglæde og social trivsel.


Al bevægelse tæller 

Vælg en bevægelses- eller træningsform der passer til dig. Al bevægelse tæller, og lidt bevægelse er bedre end slet ingen bevægelse.

Lav gerne forskellige former for bevægelse i løbet af ugen, så du både styrker din kondition, dine muskler og din balanceevne.

Kondition
Bevæg dig gerne ofte i et tempo, hvor du bliver forpustet og får pulsen op. Det kan for eksempel være en rask gå- eller cykeltur at lege fangeleg med dine børnebørn eller gå op af trapper.

Muskelstyrke
Vær gerne aktiv på en måde, der styrker dine muskler. Det kan for eksempel være en gåtur i fjeldet, bære dine indkøbsposer hjem fra butikken og træningsøvelser med elastik eller vægte. Med en god muskelstyrke bevarer du evnen til at udføre dagligdagsaktiviteter.

Balance
Det kan være en god idé at træne sin balance for at undgå faldulykker. Langrend og yoga er eksempler på motionsformer, der styrker balancen. Du kan også integrere balanceøvelser i dine hverdagsaktiviteter, for eksempel ved at stå på tæer, når du tørrer støv af eller ved at stå op, når du tager bukser og strømper af og på.

Aktiv sammen 

Mange kan have glæde af at være aktiv sammen med andre. At opleve naturen sammen og tale om stort og småt på vejen er godt for dit sociale og mentale velvære og for din livskvalitet. Tag derfor gerne din ægtefælle, dine børn, en god ven eller nabo i hånden, når du skal motionere.


Læs også

Bevægelse for de mindste

Spædbørn og småbørn skal have mulighed for at bevæge sig så meget som muligt i dagligdagen. Aktivt samvær styrker nærværet og relationen mellem dig og dit barn.

Læs mere

Bevægelse for dig der er gravid

Fysisk aktivitet er godt – også når du er gravid. Det er en fordel for både dig og dit barn, at du holder dig i god fysisk form under hele graviditeten.

Læs mere

Fysisk aktivitet

Din krop er skabt til bevægelse, og det er vigtigt for din sundhed og trivsel, at du er fysisk aktiv. Fysisk aktivitet kan være alt lige fra en gåtur, rengøring og aktiv leg med dine børn til sport, jagt og fiskeri.

Læs mere

Konkurrence: Årets Aktive

Hvert år kårer Paarisa Årets aktive fællesskab.

Læs mere

Årets Aktive 2022

Hvert år kårer Paarisa årets aktive fællesskab. Årets fællesskab modtog både hyldest og priser ved årets Maligassiuisut Show den 22. oktober 2022.

Læs mere

Årets Aktive 2021

Hvert år kårer Paarisa årets bedste initiativer til at fremme fysisk aktivitet på skolen, på arbejdspladsen og i samfundet. Årets aktive skole, arbejdsplads og borger modtog både hyldest og priser ved årets Maligassiuisut Show den 5. november 2021.

Læs mere