airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Søg

Årets Aktive 2021

Hvert år kårer Paarisa årets bedste initiativer til at fremme fysisk aktivitet på skolen, på arbejdspladsen og i samfundet. Årets aktive skole, arbejdsplads og borger modtog både hyldest og priser ved årets Maligassiuisut Show den 5. november 2021.

Følg Paarisa

... og gør det sunde valg til det lette valg! Vi giver dig inspiration til mere sundhed og livskvalitet for dig og din familie.


Vi vil gerne fremhæve og fejre de gode initiativer, så flere kan blive inspireret til at dyrke glæden og fællesskabet omkring fysisk aktivitet. Når vi gør noget aktivt og meningsfuldt sammen med andre, så styrker det ikke bare vores krop, men også vores mentale sundhed, trivsel og livskvalitet.

Paarisa

Årets aktive skole 2021 

Årets aktive skole er Tasersuup Atuarfia fra Qaqortoq

På Tasersuup Atuarfia har man gennem en målrettet indsats opnået at få mere fysisk aktivitet ind i skoledagen og undervisningen.

Eleverne mærker, hvor godt det føles, når de er aktive og bevæger kroppen. De bliver mere rolige, glade og tilfredse med sig selv.
Ved at indføre fysisk aktivitet i løbet af skoledagen, får de børn, der ikke selv dyrker sport, også en mulighed for at være aktive, og de lærer at bruge kroppen.

Tasersuup Atuarfia viser, hvordan skolen kan danne rammen om et sundt og aktivt fællesskab, hvor fysisk aktivitet i undervisningen fremmer elevernes sammenhold, læring og glæde ved at bevæge sig.

Årets aktive arbejdsplads 2021 

Årets aktive arbejdsplads er Mittarfeqarfiits hovedkontor i Nuuk

Mittarfeqarfiit er en aktiv arbejdsplads, der prioriterer fysisk aktivitet i arbejdstiden, fordi det skaber et godt arbejdsmiljø og giver høj medarbejdertilfredshed.

Sund-MIT er et personalegode for alle medarbejdere, hvor man har mulighed for at træne i arbejdstiden. Medarbejderne har en aktivitetsplan for hele året med aktiviteter både sommer og vinter. Her har medarbejderne blandt andet mulighed for at deltage i fitness, svømning og gåture i fjeldet.

Mittarfeqarfiit viser, hvordan indførelse af fysisk aktivitet i arbejdstiden giver medarbejderne mulighed for en sundere livsstil, samtidig med at det styrker fællesskabet og det sociale samvær på tværs af afdelingerne.

Årets aktive i samfundet 2021 

Årets aktive i samfundet er Jens M. Larsen fra Attu

Jens M. Larsen er en ægte ildsjæl, der som foregangsmand i foreningen Arfeq-85 arbejder målrettet for at skabe masser af aktiviteter i løbet af året for børn og unge i Attu.
Mange af aktiviteterne tager udgangspunkt i natur og kultur. I løbet af året arrangerer Jens M. Larsen blandt andet ammassat- og ørredfangst for børn og unge, og han er med til at arrangere hundeslædevæddeløb. Derudover står han for træning i bordtennis, fodbold og arctic sport.

Jens M. Larsen viser, hvordan man som borger kan gøre en stor forskel i samfundet ved at medvirke til at skabe aktive, sunde og inkluderende fællesskaber for børn og unge.


Læs også

Konkurrence: Årets Aktive

Hvert år kårer Paarisa Årets aktive fællesskab.

Læs mere

Årets Aktive 2022

Hvert år kårer Paarisa årets aktive fællesskab. Årets fællesskab modtog både hyldest og priser ved årets Maligassiuisut Show den 22. oktober 2022.

Læs mere

Årets Aktive 2020

Hvert år kårer Paarisa årets bedste initiativer til at fremme fysisk aktivitet på skolen, på arbejdspladsen og i samfundet. Årets aktive skole, arbejdsplads og borger modtog både hyldest og priser ved årets Maligassiuisut Show den 14. november 2020.

Læs mere

Fysisk aktivitet

Din krop er skabt til bevægelse, og det er vigtigt for din sundhed og trivsel, at du er fysisk aktiv. Fysisk aktivitet kan være alt lige fra en gåtur, rengøring og aktiv leg med dine børn til sport, jagt og fiskeri.

Læs mere

Bevægelse til dig der er over 65 år

Det er sundt for dig og din krop at være aktiv – også når du bliver ældre. Fysisk aktivitet er vigtigt for at sikre et godt helbred og for at bevare evnen til at klare hverdagens gøremål.

Læs mere