airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Søg

Sammen om det gode liv

Kattulluta inuuneritta – Sammen om det gode liv er et partnerskab mellem Paarisa, Brugseni, Pilersuisoq og Pisiffik. Vi samarbejder om at fremme sundhed og trivsel ved at øge salget af sunde fødevarer.

Følg Paarisa

... og gør det sunde valg til det lette valg! Vi giver dig inspiration til mere sundhed og livskvalitet for dig og din familie.

Følg logoet når du handler 

Kattulluta inuuneritta logoet viser dig vej til sunde varer i tilbudsaviserne og ude i butikkerne. Når du følger logoet, bliver det lettere at træffe det sunde valg i indkøbssituationen. 

Kattulluta inuuneritta logoet forestiller en indkøbskurv med sunde varer og teksten: Kattulluta inuuneritta – Sammen om det gode liv. 

 
Logo

Udgangspunktet for partnerskabet er, at komplekse problemstillinger, som at fremme folkesundheden, ikke kan løses af en enkelt aktør, men kræver et bredt samarbejde på tværs. Sammen vil vi gøre det sunde valg til det nemme og oplagte valg og derigennem fremme det gode liv

Paarisa

Fakta 

Paarisa, Brugseni, Pilersuisoq og Pisiffik er gået sammen i partnerskabet Kattulluta inuuneritta – Sammen om det gode liv. 

Partnerskabet løber frem til 2030 og bygger på FN’s Verdensmål 3: Sundhed og trivsel og Verdensmål 17: Partnerskaber for handling.

Sammen arbejder vi for at øge salget af sunde varer. Det gør vi, fordi det, vi spiser og drikker, og fællesskabet omkring maden har stor betydning for vores sundhed og trivsel.  

I partnerskabet vil vi måle på de indsatser, vi igangsætter. Det gør vi for at sikre, at det, vi gør, gør en forskel. Derfor udvælger vi hvert år konkrete og målbare mål, der er med til at fremme folkesundheden og det gode liv.

 

Vision og mission

Partnerskabets vision:
En fremtid med mere sundhed og trivsel, særligt for den opvoksende generation

I partnerskabet vil vi:
• Udbrede viden om og inspirere befolkningen til gode sundhedsvaner
• Gøre det sunde alternativ til det lette og naturlige valg og øge andelen, der følger De 10 kostråd
• Fremme sunde kostvaner og en hensigtsmæssig alkoholkultur

Mål

Overordnet mål for partnerskabet 2020-2030:
• Salget af sunde fødevarer udgør den største del af vareomsætningen

Mål 2022:
• Fremme salg af frugt og grønt fra frost

Mål 2023:
• Fortsætte målet fra 2022 om at øge salget af frugt og grønt fra frost
• Øge salget af frisk frugt og grønt
• Øge salget af Nøglehulsmærkede varer
• Øge andelen af sunde varer i Top 15 over mest solgte varer
• Øge kendskabet til partnerskabet og partnerskabets logo. Målet er, at 75 % skal kende til logoet og vide, hvad det står for
 


Resultater i partnerskabet

• En stigning på 5 % i salget af frugt og grønt fra frost i 2022
• 38 % af forbrugerne i en forbrugerundersøgelse fra 2022 angiver, at de har set partnerskabslogoet og ved, hvad det står for
• 30 % af forbrugerne angiver, at logoet påvirker deres indkøb i butikken med lyst til at købe sundt, grøntsager og tænke over indkøbsvaner (2022)

Du kan læse mere i Årsrapporten for 2022 her.


Læs også

Kost

En sund kost er varieret og holder dig mæt i lang tid. Når du spiser sundt, har kroppen de bedste muligheder for at fungere optimalt, så du har energi til hele dagen og holder dig sund og rask.

Læs mere

Kost til dig der er over 65

En sund kost er varieret og balanceret. Når du som ældre spiser sundt og varieret og samtidig opretholder en fysisk aktiv hverdag, har du de bedste muligheder for at holde dig rask og rørig og bevare evnen til at klare hverdagen.

Læs mere

Kost til dig der er gravid eller ammende

Sunde kostvaner i graviditeten og ammeperioden er med til at sikre de bedste betingelser for en god graviditet og den bedste start på livet for dit barn.

Læs mere

Råd om vægttab

Opskriften på et succesfuldt vægttab er en sund kost, fornuftige spisevaner og regelmæssig motion. Hvis du vil tabe dig, skal du spise mindre, end din krop forbrænder. Overvægt skyldes overordnet set, at man spiser mere, end kroppen forbruger ved fysisk aktivitet.

Læs mere

Kost til spæd- og småbørn

Spædbarnets ernæring er af afgørende betydning for dets vækst, trivsel og sundhed. Det er vigtigt at følge ernæringsanbefalingerne til spæd- og småbørn for at sikre den bedste start på livet.

Læs mere

Sunde spisevaner

Sunde spisevaner handler om at lære at lytte til kroppens signaler. Signaler, der fortæller os, hvornår vi har brug for mad, og hvor meget vi har brug for.

Læs mere